به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ طی روزهای گذشته دانشجویان واحدهای مختلف دانشگاه آزاد در سطح شهر تهران به موضوع انتقال واحدهای این دانشگاه به منطقه سوهانک اعتراض داشتند که این اعتراضات از دانشجویان واحد هنر تهران مرکز آغاز و در دیگر واحدهای این دانشگاه در سطح تهران نیز ادامه یافت.
براساس اعلام یکی از مسئولان دانشگاه آزاد ساختمان سوهانک کمیته امداد به این دانشگاه رسید تا بستری فراهم شود که واحدهای پراکنده شهر تهران در یک مکان تجمیع شوند چراکه به گفته صالح اسکندری رئیس سازمان امور رسانه ها، چاپ و انتشارات دانشگاه آزاد بسیاری از ساختمان های فعلی واحدهای دانشگاه که در مرکز شهر قرار دارند علاوه بر عدم وجود مقاومت با مشکلات زیرساختی و آموزشی نیز مواجه هستند.
این درحالی است که هنوز به طور دقیق مشخص نیست کدام یک از واحدهای این دانشگاه به منطقه سوهانک منتقل خواهند شد.
ساختمان سوهانک کمیته امداد ۷۰ هزار متر مربع مساحت دارد و تا چندماه گذشته قرار بود مشکل پراکندگی ساختمان های دانشگاه خواجه نصیر در شهر تهران را حل کند اما به دلیل مشکلات مالی این دانشگاه نتواست پیش پرداخت اولیه را تامین کند و در نهایت این ساختمان به دانشگاه آزاد رسید.
در همین راستا درصدد آمدیم با علی خاکی صدیق رئیس دانشگاه خواجه نصیر در خصوص آخرین وضعیت ساختمان سوهانک و چرایی عدم تحقق پروژه تجمیع این دانشگاه پس از ۴۰ سال گفتگویی داشته باشیم.
به دلیل برخی تعلل ها در تامین هزینه پروژه تجمیع دانشگاه عملیاتی نشد
علی خاکی صدیق رئیس دانشگاه خواجه نصیر گفت: قرار بود دانشگاه خواجه نصیر با کمک دولت ساختمان سوهانک کمیته امداد را خریداری کند و در آنجا تجمیع شود اما به دلیل برخی تعلل ها در تامین هزینه این ساختمان به دانشگاه آزاد فروخته شده است.
وی افزود: در دانشگاه خواجه نصیر حدود ۲.۵ سال است که بر روی این پروژه بررسی صورت گرفت و تمام افرادی که مسئولیت های کلان داشتند با موضوع انتقال دانشگاه خواجه نصیر به ساختمان سوهانک موافقت کرده بودند.
رئیس دانشگاه خواجه نصیر اظهار داشت: وزیر وقت علوم، معاون اول رئیس جمهور و رئیس سازمان مدیریت این موضوع را تایید کرده بودند و ما براساس تایید این نهادها به دنبال اجرای این پروژه بودیم.
خاکی صدیق تاکید کرد: قرار بود مبلغی به عنوان پیش پرداخت از سوی دولت به کمیته امداد ارائه شود و با فروش ساختمان های این دانشگاه این مبلغ تامین شود.
رئیس دانشگاه خواجه نصیر تاکید کرد: بنا بود هزینه پیش پرداخت اولیه تامین شود اما متاسفانه بخش هایی تعلل کردند و این پول به دانشگاه اختصاص داده نشد.
خاکی صدیق اظهار داشت: علی رغم قول های داده شده و پیگیری های صورت گرفته نتوانستیم از بانک وام بگیریم و یا از اوراق صکوک استفاده کنیم.
مشکل ۴۰ ساله دانشگاه خواجه نصیر باقی ماند
وی عنوان کرد: مشکل ۴۰ ساله دانشگاه تا نزدیکی حل شدن رفت اما به دلیل عدم حمایت حل نشد.
رئیس دانشگاه خواجه نصیر تاکید کرد: بنابراین ما ماندیم و این ساختمان های پراکنده و مشکل مدیریتی، فرهنگی و مالی که دانشگاه با آن روبرو است.
خاکی صدیق افزود: این دانشگاه حدود ۲ و نیم سال و صرف صدها نفر ساعت بر روی این پروژه کار کرد و توانستیم موافقت های لازم را کسب کنیم چراکه مسئولین معتقد بودند اجرای این طرح بخشی از مشکلات آموزش عالی را رفع می کند.
وی اظهار داشت: آرزو می کنیم دانشگاه آزاد بتواند به خوبی از این ساختمان استفاده کند و موفق شود چراکه موفقیت هر نهادی در کشور موجب خوشحالی ما خواهد شد.
رئیس دانشگاه خواجه نصیر تاکید کرد: اما گله ما از این است که مشکل این دانشگاه هنوز حل نشده است.
مشکل تعدد ساختمان های آموزشی، پژوهشی و خوابگاهی دانشگاه های مختلف از جمله تهران، صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف و خواجه نصیر یکی از مهمترین معضلات آموزش عالی در پایتخت است.
دانشگاه علامه نیز تا همین چند سال پیش گرفتار این معضل بود اما پس از سالها توانست با اختصاص زمینی در منطقه دهکده المپیک و تامین بودجه های لازم در یک پردیس تجمیع شود.
در این بین دانشگاه خواجه نصیر بیشترین درصد پراکندگی را با ۱۱ دانشکده در شهر تهران دارد.
این در حالی است که عدم تجمیع ساختمان ها و پردیس های دانشگاهی هزینه های مالی، فرهنگی و مدیریتی زیادی را برای دانشگاه ها به همراه خواهد داشت.
نظر شما